"parent": "studenti-profesori-universitati",
    "name": "Studiile universitare de doctorat",
    "title": "Studiile universitare de doctorat",
    "content": "\u003Cp\u003E\u003Cstrong\u003ECre\u0219terea duratei preg\u0103tirii lucr\u0103rii de doctorat va reduce din presiunea pe care unii doctoranzi o au. \u003C\/strong\u003EDe asemenea, plafonarea num\u0103rului maxim de doctoranzi pe care un îndrum\u0103tor îi poate avea va duce la eliminarea suspiciunilor de fraud\u0103 \u0219i de cre\u0219tere a gradului de responsabilitate al îndrum\u0103torului.\u003C\/p\u003E\n\u003Cul\u003E\n\u003Cli\u003Edurata studiilor universitare de doctorat va cre\u0219te de la 3 la 4 ani, de asemenea va exista posibilitatea de a urma comasat 2 ani de studii;\u003C\/li\u003E\n\u003Cli\u003Eplata activit\u0103\u021bilor didactice desf\u0103\u0219urate de c\u0103tre studentul-doctorand se va face în limita normei de asistent universitar;\u003C\/li\u003E\n\u003Cli\u003Enum\u0103rul de studen\u021bi doctoranzi care pot fi îndruma\u021bi simultan de c\u0103tre un conduc\u0103tor de doctorat va fi plafonat;\u003C\/li\u003E\n\u003Cli\u003Ese va modifica modalitatea de acordare a titlului de doctor de c\u0103tre universit\u0103\u021bi  precum \u0219i cea de ob\u021binere a atestatului de abilitare, la propunerea institu\u021biei de înv\u0103\u021b\u0103mânt superior.\u003C\/li\u003E\n\u003C\/ul\u003E",
    "pathkey": "universitar\/studenti-profesori-universitati\/studiile-universitare-de-doctorat",
        "studenti-profesori-universitati",
        "studiile-universitare-de-doctorat"
    "id": "studiile-universitare-de-doctorat"
homeÎnvățământul universitarStudenți, profesori, universități

Studiile universitare de doctorat

Creșterea duratei pregătirii lucrării de doctorat va reduce din presiunea pe care unii doctoranzi o au. De asemenea, plafonarea numărului maxim de doctoranzi pe care un îndrumător îi poate avea va duce la eliminarea suspiciunilor de fraudă și de creștere a gradului de responsabilitate al îndrumătorului.

• durata studiilor universitare de doctorat va crește de la 3 la 4 ani, de asemenea va exista posibilitatea de a urma comasat 2 ani de studii;
  • plata activităților didactice desfășurate de către studentul-doctorand se va face în limita normei de asistent universitar;
  • numărul de studenți doctoranzi care pot fi îndrumați simultan de către un conducător de doctorat va fi plafonat;
  • se va modifica modalitatea de acordare a titlului de doctor de către universități  precum și cea de obținere a atestatului de abilitare, la propunerea instituției de învățământ superior.

Mai multe in Studenți, profesori, universități:

Diplome duble Autonomia universitară Etică și integritate academică Dreptul de liberă practică pentru studenții mediciniști, imediat după absolvire Codul drepturilor și obligațiilor studentului Locuri garantate în universități pentru categorii defavorizate Optimizări în reglementarea conducerii instituțiilor de învățământ superior Optimizări ale statutului personalului din învățământul superior Personalul didactic și de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani