"parent": "studenti-profesori-universitati",
    "name": "Personalul didactic \u0219i de cercetare se pensioneaz\u0103 la \u00eemplinirea v\u00e2rstei de 65 de ani",
    "title": "Personalul didactic \u0219i de cercetare se pensioneaz\u0103 la \u00eemplinirea v\u00e2rstei de 65 de ani",
    "content": "\u003Cp\u003EÎn ceea ce prive\u0219te vârsta de pensionare în proiect se reglementeaz\u0103 faptul c\u0103 \u003Cstrong\u003Epersonalul didactic \u0219i de cercetare se pensioneaz\u0103 la împlinirea vârstei de 65 de ani\u003C\/strong\u003E. Prin excep\u021bie, la solicitarea angajatului, acestuia poate sa îi fie men\u021binut\u0103 calitatea de titular pân\u0103 la împlinirea vârstei de 70 ani.  \u003C\/p\u003E\n\u003Cp\u003EÎn cazul în care institu\u021biile de înv\u0103\u021b\u0103mânt superior nu pot acoperi normele cu titulari, pe baza evalu\u0103rii anuale a performan\u021belor academice, dup\u0103 o metodologie stabilit\u0103 de senatul universitar, pot hot\u0103rî men\u021binerea calit\u0103\u021bii de titular în înv\u0103\u021b\u0103mânt \u0219i \/ sau în cercetare în vederea desf\u0103\u0219ur\u0103rii exclusiv de activit\u0103\u021bi de înv\u0103\u021bare, predare, cercetare \u0219i evaluare.\u003C\/p\u003E",
    "pathkey": "universitar\/studenti-profesori-universitati\/personalul-didactic-si-de-cercetare-se-pensioneaza-la-implinirea-varstei-de-65-de-ani",
        "studenti-profesori-universitati",
    "id": "personalul-didactic-si-de-cercetare-se-pensioneaza-la-implinirea-varstei-de-65-de-ani"
homeÎnvățământul universitarStudenți, profesori, universități

Personalul didactic și de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani

În ceea ce privește vârsta de pensionare în proiect se reglementează faptul că personalul didactic și de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani. Prin excepție, la solicitarea angajatului, acestuia poate sa îi fie menținută calitatea de titular până la împlinirea vârstei de 70 ani.

În cazul în care instituțiile de învățământ superior nu pot acoperi normele cu titulari, pe baza evaluării anuale a performanțelor academice, după o metodologie stabilită de senatul universitar, pot hotărî menținerea calității de titular în învățământ și / sau în cercetare în vederea desfășurării exclusiv de activități de învățare, predare, cercetare și evaluare.

Mai multe in Studenți, profesori, universități:

Diplome duble Autonomia universitară Etică și integritate academică Studiile universitare de doctorat Dreptul de liberă practică pentru studenții mediciniști, imediat după absolvire Codul drepturilor și obligațiilor studentului Locuri garantate în universități pentru categorii defavorizate Optimizări în reglementarea conducerii instituțiilor de învățământ superior Optimizări ale statutului personalului din învățământul superior