"parent": "studenti-profesori-universitati",
    "name": "Locuri garantate \u00een universit\u0103\u021bi pentru categorii defavorizate",
    "title": "Locuri garantate \u00een universit\u0103\u021bi pentru categorii defavorizate",
    "content": "\u003Cp\u003EInstitu\u021biile de înv\u0103\u021b\u0103mânt superior de stat vor acorda, în cadrul cifrei de \u0219colarizare aprobate, cel pu\u021bin \u003Cstrong\u003E10 locuri bugetate tinerilor proveni\u021bi din sistemul de protec\u021bie social\u0103 \u0219i cel pu\u021bin 10 locuri bugetate persoanelor cu dizabilit\u0103\u021bi\u003C\/strong\u003E, absolven\u021bi cu diplom\u0103 de bacalaureat, în vederea dobândirii unor competen\u021be care s\u0103 le asigure cre\u0219terea \u0219anselor de integrare în societate.\u003C\/p\u003E",
    "pathkey": "universitar\/studenti-profesori-universitati\/locuri-garantate-in-universitati-pentru-categorii-defavorizate",
        "studenti-profesori-universitati",
        "locuri-garantate-in-universitati-pentru-categorii-defavorizate"
    "id": "locuri-garantate-in-universitati-pentru-categorii-defavorizate"
homeÎnvățământul universitarStudenți, profesori, universități

Locuri garantate în universități pentru categorii defavorizate

Instituțiile de învățământ superior de stat vor acorda, în cadrul cifrei de școlarizare aprobate, cel puțin 10 locuri bugetate tinerilor proveniți din sistemul de protecție socială și cel puțin 10 locuri bugetate persoanelor cu dizabilități, absolvenți cu diplomă de bacalaureat, în vederea dobândirii unor competențe care să le asigure creșterea șanselor de integrare în societate.

Mai multe in Studenți, profesori, universități:

Diplome duble Autonomia universitară Etică și integritate academică Studiile universitare de doctorat Dreptul de liberă practică pentru studenții mediciniști, imediat după absolvire Codul drepturilor și obligațiilor studentului Optimizări în reglementarea conducerii instituțiilor de învățământ superior Optimizări ale statutului personalului din învățământul superior Personalul didactic și de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani