"parent": "flexibilitate-si-integrare",
    "name": "Studii universitare de scurt\u0103 durat\u0103",
    "title": "Studii universitare de scurt\u0103 durat\u0103",
    "description": "Introducem ciclul de studii universitare de scurt\u0103 durat\u0103, contribuind astfel la diversificarea calific\u0103rilor de nivel ISCED 5, \u00een contextul solicit\u0103rilor din pia\u021ba muncii. ",
    "content": "\u003Cp\u003E\u003Cstrong\u003EStudiile de scurt\u0103 durat\u0103 \u003C\/strong\u003Esunt definite din perspectiva modului de organizare, acredit\u0103rii, duratei, num\u0103rului de credite, implic\u0103rii institu\u021biilor de înv\u0103\u021b\u0103mânt superior (inclusiv în asigurarea minimului de 50% din locurile de practic\u0103 necesare, dintre care cel pu\u021bin 75% în afara institu\u021biilor de înv\u0103\u021b\u0103mânt superior) \u0219i ob\u021binerii unor calific\u0103ri.\u003C\/p\u003E\n\u003Cp\u003EDe asemenea sunt prezentate \u003Cstrong\u003Ereperele privind admiterea la acest tip de studii\u003C\/strong\u003E, inclusiv oportunit\u0103\u021bile privind continuarea studiilor de c\u0103tre absolven\u021bi în cadrul ciclului I - studii universitare de licen\u021b\u0103, pentru a se ob\u021bine diploma de licen\u021b\u0103.\u003C\/p\u003E",
    "pathkey": "universitar\/flexibilitate-si-integrare\/studii-universitare-de-scurta-durata",
        "flexibilitate-si-integrare",
        "studii-universitare-de-scurta-durata"
    "id": "studii-universitare-de-scurta-durata"
homeÎnvățământul universitarFlexibilitate și integrare

Studii universitare de scurtă durată

Introducem ciclul de studii universitare de scurtă durată, contribuind astfel la diversificarea calificărilor de nivel ISCED 5, în contextul solicitărilor din piața muncii.

Studiile de scurtă durată sunt definite din perspectiva modului de organizare, acreditării, duratei, numărului de credite, implicării instituțiilor de învățământ superior (inclusiv în asigurarea minimului de 50% din locurile de practică necesare, dintre care cel puțin 75% în afara instituțiilor de învățământ superior) și obținerii unor calificări.

De asemenea sunt prezentate reperele privind admiterea la acest tip de studii, inclusiv oportunitățile privind continuarea studiilor de către absolvenți în cadrul ciclului I - studii universitare de licență, pentru a se obține diploma de licență.

Mai multe in Flexibilitate și integrare:

Institutele de cercetare vor putea fi preluate de către Universități Stagii de practică Învățământul dual Consorții universitare, consorții de învățământ dual și fuziuni Programe de formare cu volume reduse de învățare și micro-certificări cumulative