"parent": "universitar",
    "type": "section",
    "name": "Flexibilitate si integrare",
    "title": "Flexibilitate \u0219i integrare",
    "description": "Flexibilizarea \u0219i diversificarea proceselor educa\u021bionale, implementarea unor programe noi de studiu \u0219i de organizare a institu\u021biilor din domeniu sunt factori cheie \u00een procesul moderniz\u0103rii sistemului de \u00eenv\u0103\u021b\u0103m\u00e2nt superior din Rom\u00e2nia. ",
    "pathkey": "universitar\/flexibilitate-si-integrare",
        "flexibilitate-si-integrare"
    "id": "flexibilitate-si-integrare"
homeÎnvățământul universitar

Flexibilitate și integrare

Flexibilizarea și diversificarea proceselor educaționale, implementarea unor programe noi de studiu și de organizare a instituțiilor din domeniu sunt factori cheie în procesul modernizării sistemului de învățământ superior din România.

Institutele de cercetare vor putea fi preluate de către Universități

Oferim instituțiilor de învățământ superior posibilitatea preluării, prin absorbție, a institutelor de cercetare.
✚ vezi detalii

Studii universitare de scurtă durată

Introducem ciclul de studii universitare de scurtă durată, contribuind astfel la diversificarea calificărilor de nivel ISCED 5, în contextul solicitărilor din piața muncii.

Stagii de practică

Responsabilizăm universitățile cu privire la efectuarea stagiilor de practică.

Învățământul dual

Responsabilitățile activităților de învățare, predare și evaluare sunt partajate între instituția de învățământ superior acreditată și operatori economici.
✚ vezi detalii

Consorții universitare, consorții de învățământ dual și fuziuni

Eliminarea fragmentării mediului universitar și a unei structurări compartimentate a mediului universitar va duce la creșterea calității, prin punerea în comun a resurselor specifice (complementaritate sau îmbunătățire)
✚ vezi detalii

Programe de formare cu volume reduse de învățare și micro-certificări cumulative

Se creează cadrul legal pentru flexibilizarea proceselor educaționale prin programe de formare continuă cu volume reduse de învățare, finalizate cu micro-certificări care aparțin persoanei care le-a dobândit, putând fi partajate și fiind portabile.
✚ vezi detalii

Mai multe in Învățământul universitar:

Studenți, profesori, universități Programe noi, cadru legal și finanțare