"parent": "\/",
    "type": "section",
    "name": "universitar",
    "title": "\u00cenv\u0103\u021b\u0103m\u00e2ntul universitar",
    "description": "Se regleaz\u0103 procese importante din activitatea universit\u0103\u021bilor, iar cercetarea va deveni o component\u0103 esen\u021bial\u0103 a mediului universitar. Noile legi pun un accent deosebit pe digitalizare.",
    "pathkey": "universitar",
        "universitar"
    "id": "universitar"

Învățământul universitar

Se reglează procese importante din activitatea universităților, iar cercetarea va deveni o componentă esențială a mediului universitar. Noile legi pun un accent deosebit pe digitalizare.

Studenți, profesori, universități +10

România are nevoie de educație superioară la standarde înalte, moderne. În noul proiect de lege există modificări substanțiale în privința atât a programelor de studii cât și a organizării activității în universități.

Diplome dubleAutonomia universitarăEtică și integritate academicăStudiile universitare de doctoratDreptul de liberă practică pentru studenții mediciniști, imediat după absolvirevezi toate 10

Programe noi, cadru legal și finanțare +8

Trebuie să ajungem cât mai rapid la standarde moderne de organizare. Pentru acest scop, vom crea instituții si programe noi, ca instrumente indispensabile ale procesului de modernizare pe care îl începem acum.

Flexibilitate și integrare +6

Flexibilizarea și diversificarea proceselor educaționale, implementarea unor programe noi de studiu și de organizare a instituțiilor din domeniu sunt factori cheie în procesul modernizării sistemului de învățământ superior din România.

Institutele de cercetare vor putea fi preluate de către UniversitățiStudii universitare de scurtă duratăStagii de practicăÎnvățământul dual Consorții universitare, consorții de învățământ dual și fuziunivezi toate 6