"parent": "statutul-si-cariera-personalului-didactic",
    "name": "Se \u00eenfiin\u021beaz\u0103 Centrul Na\u021bional pentru Formarea \u0219i Dezvoltarea Carierei Didactice",
    "title": "Se \u00eenfiin\u021beaz\u0103 Centrul Na\u021bional pentru Formarea \u0219i Dezvoltarea Carierei Didactice",
    "content": "\u003Cp\u003ECNFDCD \u0219i structurile teritoriale ale acestuia devin astfel \u003Cstrong\u003Ecentre de resurse, asisten\u021b\u0103 educa\u021bional\u0103 \u0219i managerial\u0103\u003C\/strong\u003E pentru personalul didactic \u0219i sunt \u003Cstrong\u003Efurnizori de formare continu\u0103\u003C\/strong\u003E \u0219i un pilon central pentru dezvoltarea profesional\u0103 a personalului didactic. \u003C\/p\u003E\n\u003Cp\u003EActivit\u0103\u021bile din cadrul  stagiilor de practic\u0103 pentru ocuparea unei func\u021bii didactice vor fi coordonate de Corpul de mentorat \u0219i licen\u021biere în cariera didactic\u0103 în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educa\u021biei.\u003C\/p\u003E\n\u003Cp\u003ECorpul de mentorat \u0219i licen\u021biere în cariera didactic\u0103 va avea un rol esen\u021bial în desf\u0103\u0219urarea activit\u0103\u021bilor din cadrul stagiilor de practic\u0103 \u0219i în analiza portofoliului profesional al cadrelor didactice.\u003C\/p\u003E",
    "description": "Prin noua Lege a \u00eenv\u0103\u021b\u0103m\u00e2ntului preuniversitar se \u00eenfiin\u021beaz\u0103 Centrul Na\u021bional pentru Formarea \u0219i Dezvoltarea Carierei Didactice, ca institu\u021bie public\u0103 de interes na\u021bional cu atribu\u021bii \u00een realizarea cartografierii nevoilor de formare, dezvoltarea curriculumului de formare, formarea formatorilor \u0219i corelarea acestora cu sistemul de evaluare a cadrelor didactice, cu strategiile \u0219i politicile na\u021bionale \u0219i cu nevoile specifice comunit\u0103\u021bilor educa\u021bionale.\u00a0",
    "pathkey": "preuniversitar\/statutul-si-cariera-personalului-didactic\/se-infiinteaza-centrul-national-pentru-formarea-si-dezvoltarea-carierei-didactice",
        "statutul-si-cariera-personalului-didactic",
    "id": "se-infiinteaza-centrul-national-pentru-formarea-si-dezvoltarea-carierei-didactice"
homeÎnvățământul preuniversitarStatutul și cariera personalului didactic

Se înființează Centrul Național pentru Formarea și Dezvoltarea Carierei Didactice

Prin noua Lege a învățământului preuniversitar se înființează Centrul Național pentru Formarea și Dezvoltarea Carierei Didactice, ca instituție publică de interes național cu atribuții în realizarea cartografierii nevoilor de formare, dezvoltarea curriculumului de formare, formarea formatorilor și corelarea acestora cu sistemul de evaluare a cadrelor didactice, cu strategiile și politicile naționale și cu nevoile specifice comunităților educaționale.

CNFDCD și structurile teritoriale ale acestuia devin astfel centre de resurse, asistență educațională și managerială pentru personalul didactic și sunt furnizori de formare continuă și un pilon central pentru dezvoltarea profesională a personalului didactic.

Activitățile din cadrul  stagiilor de practică pentru ocuparea unei funcții didactice vor fi coordonate de Corpul de mentorat și licențiere în cariera didactică în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educației.

Corpul de mentorat și licențiere în cariera didactică va avea un rol esențial în desfășurarea activităților din cadrul stagiilor de practică și în analiza portofoliului profesional al cadrelor didactice.

Mai multe in Statutul și cariera personalului didactic: