"parent": "organizarea-sistemului-de-invatamant",
    "name": "Orientarea \u0219colar\u0103",
    "content": "\u003Cp\u003ERecomandarea va fi emis\u0103 în baza unei evalu\u0103ri specifice, care se va comunica \u0219i elevului \u0219i p\u0103rin\u021bilor acestuia. La elaborarea recomand\u0103rii, vor fi consultate \u0219i cadrele didactice de la clas\u0103.\u003C\/p\u003E\n\u003Cp\u003E\u003Cstrong\u003ERecomandarea are un caracter orientativ\u003C\/strong\u003E în stabilirea op\u021biunilor celor mai potrivite profilului fiec\u0103rui elev \u0219i se include în portofoliul educa\u021bional. \u003C\/p\u003E",
    "title": "Orientarea \u0219colar\u0103",
    "description": "La finalizarea clasei a \u00a0VIII-a, consilierul \u0219colar \u0219i dirigintele vor avea obliga\u021bia s\u0103 emit\u0103 o recomandare de \u00eencadrare \u00een educa\u021bia secundar\u0103 superioar\u0103, av\u00e2nd caracter de orientare \u0219colar\u0103 pentru fiecare elev \u00een parte.",
    "pathkey": "preuniversitar\/organizarea-sistemului-de-invatamant\/orientarea-scolara",
        "organizarea-sistemului-de-invatamant",
        "orientarea-scolara"
    "id": "orientarea-scolara"
homeÎnvățământul preuniversitarOrganizarea sistemului de învățământ

Orientarea școlară

La finalizarea clasei a  VIII-a, consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundară superioară, având caracter de orientare școlară pentru fiecare elev în parte.

Recomandarea va fi emisă în baza unei evaluări specifice, care se va comunica și elevului și părinților acestuia. La elaborarea recomandării, vor fi consultate și cadrele didactice de la clasă.

Recomandarea are un caracter orientativ în stabilirea opțiunilor celor mai potrivite profilului fiecărui elev și se include în portofoliul educațional.

Mai multe in Organizarea sistemului de învățământ: