"parent": "organizarea-sistemului-de-invatamant",
    "name": "Consilierul \u0219colar va fi l\u00e2ng\u0103 elev",
    "title": "Consilierul \u0219colar va fi l\u00e2ng\u0103 elev",
    "content": "\u003Cp\u003EÎn cadrul acestor compartimente vor fi profesori–logopezi cu specializarea în psihopedagogie special\u0103 \/ psihologie; profesori-psihopedagogi cu specializarea în psihopedagogie special\u0103 \/ psihologie si consilieri \u0219colari cu specializ\u0103ri în profilul \/ domeniul psihopedagogie special\u0103 sau psihologie \u0219i cu specializ\u0103ri în domeniul \u0219tiin\u021be ale educa\u021biei, stabilite prin ordin al ministrului educa\u021biei.\u003C\/p\u003E\n\u003Cp\u003EPentru c\u0103 \u003Cstrong\u003Eelevul trebuie s\u0103 fie protejat de abuzul emo\u021bional\u003C\/strong\u003E, profesorul care va abuza elevul este sanc\u021bionat cu desfacerea contractului de munc\u0103 \u0219i timp de 10 ani nu va mai avea dreptul s\u0103 exercite calitatea de profesor.\u003C\/p\u003E",
    "description": "\u00cen \u0219coli vor func\u021biona compartimentele de asisten\u021b\u0103 psihopedagogic\u0103. ",
    "pathkey": "preuniversitar\/organizarea-sistemului-de-invatamant\/consilierul-scolar-va-fi-langa-elev",
        "organizarea-sistemului-de-invatamant",
        "consilierul-scolar-va-fi-langa-elev"
    "id": "consilierul-scolar-va-fi-langa-elev"
homeÎnvățământul preuniversitarOrganizarea sistemului de învățământ

Consilierul școlar va fi lângă elev

În școli vor funcționa compartimentele de asistență psihopedagogică.

În cadrul acestor compartimente vor fi profesori–logopezi cu specializarea în psihopedagogie specială / psihologie; profesori-psihopedagogi cu specializarea în psihopedagogie specială / psihologie si consilieri școlari cu specializări în profilul / domeniul psihopedagogie specială sau psihologie și cu specializări în domeniul științe ale educației, stabilite prin ordin al ministrului educației.

Pentru că elevul trebuie să fie protejat de abuzul emoțional, profesorul care va abuza elevul este sancționat cu desfacerea contractului de muncă și timp de 10 ani nu va mai avea dreptul să exercite calitatea de profesor.

Mai multe in Organizarea sistemului de învățământ: