"parent": "arhitectura-de-sistem",
    "name": "\u00cenfiin\u021barea Centrului Na\u021bional pentru Curriculum \u0219i Evaluare \u0219i Institutului pentru \u0218tiin\u021bele Educa\u021biei",
    "title": "\u00cenfiin\u021barea Centrului Na\u021bional pentru Curriculum \u0219i Evaluare \u0219i Institutului pentru \u0218tiin\u021bele Educa\u021biei",
    "content": "\u003Cp\u003ECentrul Na\u021bional pentru Curriculum \u0219i Evaluare \u0219i Institutul pentru \u0218tiin\u021bele Educa\u021biei se vor înfiin\u021ba prin preluarea activit\u0103\u021bii \u0219i structurilor specializate de la Centrul Na\u021bional pentru Politici \u0219i Evaluare în Educa\u021bie, care se desfiin\u021beaz\u0103.\u003C\/p\u003E\n\u003Cp\u003EAmbele institu\u021bii vor avea un rol complementar în \u003Cstrong\u003Erealizarea, monitorizarea aplic\u0103rii \u0219i revizuirea curriculumului na\u021bional, organizarea evalu\u0103rilor \u0219i examenelor na\u021bionale\u003C\/strong\u003E, repere metodologice pentru zona de curriculum \u0219i evaluare.\u003C\/p\u003E",
    "pathkey": "preuniversitar\/arhitectura-de-sistem\/infiintarea-centrului-national-pentru-curriculum-si-evaluare-si-institutului-pentru-stiintele-educatiei",
        "arhitectura-de-sistem",
    "id": "infiintarea-centrului-national-pentru-curriculum-si-evaluare-si-institutului-pentru-stiintele-educatiei"
homeÎnvățământul preuniversitarArhitectura de sistem

Înființarea Centrului Național pentru Curriculum și Evaluare și Institutului pentru Științele Educației

Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare și Institutul pentru Științele Educației se vor înființa prin preluarea activității și structurilor specializate de la Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație, care se desființează.

Ambele instituții vor avea un rol complementar în realizarea, monitorizarea aplicării și revizuirea curriculumului național, organizarea evaluărilor și examenelor naționale, repere metodologice pentru zona de curriculum și evaluare.

Mai multe in Arhitectura de sistem:

Înființarea Unității Executive pentru Suport, Mentenanță și Asistență Tehnică pentru Digitalizare Înființarea Direcțiilor Județene de Învățământ Preuniversitar/a Municipiului București Înființarea Autorității Naționale pentru Inspecție Școlară si Asigurarea Calității Înființarea Centrului Național pentru Formare și Dezvoltare în Cariera Didactică Înființarea Centrului Național pentru Învățământ Profesional și Profesional Dual Înființarea Centrului Național pentru Educație Incluzivă